top of page

Kunskap ger kontroll

”Kunskap ger kontroll”


Vi tror mycket på att kunskap ger kontroll. Det är en stor anledning till att vi varje vecka skriver ett blogginlägg i ett ämne som vii tror kan vara intressant för många som lever med- lever med någon eller jobbar med någon med funktionsvariation.


Kunskap ger kontroll. Varför tycker vi då att det är viktigt.


Många föräldrar som får ett barn med en funktionsvariation hamnar i ett nytt läge i livet. Där de är ytterst ansvarig över ett underbart barn som behöver mer än ”det vanliga”. Ett barn som behöver flera olika professioner kopplad till sig för att stötta utveckling, välmående och kanske beteende. För att förälder också ska kunna stötta dessa bitar behöver föräldern lära sig mycket nya saker.


Digitaliseringen har skapat nya förutsättningar för föräldrar till barn med funktionsvariation att dela erfarenheter och tankar på ett sätt som tidigare inte fanns. Även terapeuter (som vi) finns också på sociala medier och ger tips och tankar. Som förälder, anhörig eller assistent kan det vara svårt att sålla mellan alla metoder, tips och trix. Vad stöttar just mitt barn? vad passar i vår familj? Vad ska vi fokusera på? Vad är viktigast?

Kunskap ger kontroll. Med våra inlägg vill vi dela med oss av vår kunskap, kunskap som kanske kan hjälpa er att sålla. Att förstå sitt barns beteenden, behov eller utveckling.


Vi tycker att det är fantastiskt fint med alla konton som idag finns på Instagram där familjer delar med sig av sina liv, det ger oss kunskap. Kunskap som vi kan använda oss av i vårt arbete för att bli bättre terapeuter, bättre på att förstå familjerna. Vi tror på att vi hjälper varandra. Och tillsammans hjälper vi barnen framåt på sin resa. En resa som vi väldigt gärna är en del av.

Har ni frågor eller önskningar på vad vi ska skriva om så skicka oss ett mail eller meddelande.

Det vi gör är För er och Med er!


Vi ser fram emot ett härligt 2022 med er och era barn!

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page